Gebruik en garantie

Gebruik

Verwijder de verpakking en alle etiketten. Eventuele lijmresten van de etiketten kunt u verwijderen met aceton of met een product om nagellak te verwijderen. Was het product in warm water met wat afwasmiddel, spoel en droog goed af.

Plaats de pot/pan steeds op een kookplaat die aangepast is aan de bodemdiameter van het product:

  • op gas: houd de vlam in het midden van de bodem
  • op elektrische fornuizen: kies een kookplaatdiameter die gelijk is aan of ietsje kleiner dan de diameter van de bodem.
  • op inductie: kies een kookzone die gelijk is aan, ietsje kleiner of ietsje groter dan de diameter van de bodem.
  • Specifiek voor inductiefornuizen waarbij de zones niet zijn aangeduid op de glasplaat: het is belangrijk om het kookgerei in het midden van een inductor te plaatsen. Ga best eerst na waar precies de inductoren zijn. Raadpleeg daarvoor de technische tekening die bij het fornuis geleverd werd.

Temperatuurcontrole is belangrijk. De producten van Demeyere kunnen hoge temperaturen weerstaan, maar roestvrij staal zal beginnen verkleuren vanaf 350°C. Door de kwaliteit van het Demeyere kookgerei is het daarom belangrijk steeds op een matig vuur te bakken of te koken. De normale kooktemperatuur is 100°C en bakken gebeurt op een temperatuur tussen 175 en 230°C.

Let op: inductiefornuizen ontwikkelen op korte tijd een zeer intensieve warmte. Uw kookgerei zal bijgevolg zeer snel opwarmen. Houd de temperatuurregeling goed in de gaten, in het bijzonder wanneer u voor de eerste maal op inductie kookt. Gebruik de ‘Booster-’ of ‘Power-’functie ook alleen maar voor het opwarmen van grote hoeveelheden vloeistof.

Dankzij de hoge kwaliteit van de kookpannen en de goed afsluitende deksels is het niet nodig om met een grote hoeveelheid vloeistof te koken, tenzij u een gerecht bereidt dat veel water vraagt (pasta, rijst). Minder vloeistof betekent een kortere kooktijd en minder energie.

  • Laat een pot of pan nooit leeg op het fornuis staan en laat deze nooit droogkoken. De bodem kan hierdoor onherroepelijk beschadigd worden.
  • Metalen grepen en knoppen kunnen warm worden. Gebruik steeds pannenlappen of ovenwanten.
  • Voeg zout pas toe wanneer het water kookt. Niet-opgeloste zouten zouden immers kleine putjes kunnen veroorzaken in het oppervlak.
  • Laat zuurhoudende voedingsmiddelen niet voor lange tijd in uw kookgerei staan. Zij zouden verkleuringen kunnen veroorzaken.
  • Leg een warm deksel steeds omgekeerd op de glazen plaat van uw fornuis. Anders zou door afkoeling een vacuüm kunnen ontstaan waardoor het deksel moeilijk te verwijderen is.
  • Houd kinderen uit de buurt van het fornuis en van warm kookgerei.
  • Laat de grepen van het kookgerei nooit buiten het kookoppervlak komen.
  • Houd steeds een vuurdeken en brandblusapparaat binnen handbereik. Vele huisbranden zijn immers een gevolg van onbewaakt achtergelaten kookgerei.
  • Laat een hete kookpot/pan eerst afkoelen alvorens deze te reinigen. Het grote temperatuurverschil tussen de hete pan en het koudere water kan immers blijvende vervormingen veroorzaken.
  • Reinig de kookpot/pan eenvoudig met water, afwasmiddel en een zacht sponsje, borsteltje of doekje. Gebruik nooit bleekwater, javelwater, schuurmiddelen of staalwol. Zelf geen zin in de afwas, geen probleem: de Demeyere kookpotten en -pannen zijn vaatwasmachinebestendig.
  • Om neerslag van kalk, mineralen,… te verwijderen, reinig de pan met een scheutje azijn of citroensap. Daarna opnieuw afwassen met warm water en afwasmiddel.
  • Om hardnekkige, verbrande etensresten te verwijderen is het aan te raden de pan te laten weken met wat water en afwasmiddel (eventueel een hele nacht). Daarna reinigen met een zachte lap, spons of borstel.
  • In uitzonderlijke gevallen van hardnekkige verkleuring of verbrand vet kunt u ook een niet-schurend poetsmiddel voor zilver of roestvrij staal gebruiken. Demeyere biedt zelf ook een speciaal reinigingsproduct aan, te verkrijgen bij onze verkooppunten.

GARANTIE

Je vindt onze garantievoorwaarden op onze officiële site.